Om oss

Vår podd Det Goda Livet

Daniel Andre

Investerare, entreprenör och influencer

35 årig metropolit, född i Stockholm och uppväxt delvis i huvudstaden och i småorten Lidköping. Sedan 2013 är han oberoende investerare på börsen, i startups och på fastighetsmarknaden. Han var bland annat involverad i fastigheten som kom att vara med i TV4s tv-program Drömkåken.

Redan som ung visste han att det vanliga ekorrhjulet inte var för honom. Vid 11 års ålder bestämde han sig för att bli affärsman när han blir stor. Idag 2018 har han 15 års erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen och inledde sin yrkesbana på Insplanet Försäkringsförmedling AB. Han arbetade som Försäkringsmäklare mellan 2002–2003 och därefter som Gruppchef mellan 2003-2008, med fokus på ledarskap, rekrytering, försäljning och utbildning. Han blev utsedd till Årets Coach och Chef vid två tillfällen. Mellan 2008–2013 arbetade Daniel som Förmögenhetsförvaltare på banken SEB i Stockholm där han förvaltade drygt 500 miljoner SEK å sina klienters vägnar. Även där fick han utmärkelserna Sveriges Kapitalrådgivare inom segmentet Nya Kunder två år i rad samt Året Kapitalrådgivare Stockholm Syd vid ett tillfälle.

Bodde 2 år i Karibien och 3 år i Spanien. Har besökt 50+ länder och talar 6 språk. Brinner för Det Goda Livet samt att coacha och utbilda andra på vägen mot Framgång och Rikedom.  2016 grundade han Investeringsakademin.se, Sveriges ledande investeringsutbildningar. 2018 grundade han vår podd Det Goda Livet.

Robin Granqvist

Investerare, entreprenör och filantrop

En 32 årig göteborgare med 15 års erfarenhet av försäljning, coachning och ledarskap. Driver idag en ICA butik, investerar på och utanför börsen samt brinner för filantropi i Afrika.

Under sin tid som anställd butikschef inom ICA-gruppen sade han upp sig två gånger under fyra år, den andra gången med en 12 dagar gammal dotter. Ett år senare ägde han sin egna ICA-butik. Vad vill han säga med detta? Att det är okej att gå sin egen väg, och att inte lyssna på de som har resultat som du inte vill ha. Det gäller att våga gå en väg som enligt de flesta inte är “normal” och istället ta rygg på någon som har de resultaten som du vill ha.  

Robin delar ett stort intresse för investerande, eftersom pengar är ett av fyra ben för att leva Det Goda Livet. Förutom investeringar på kapitalmarknaden och fastighetsmarknaden så investerar han även i diverse projekt i utvecklingsländer i syfte att göra skillnad för utsatta människor och göra världen lite bättre. En av Robins största drivkrafter är att motivera, coacha och utbilda andra genom vår podd så att även du kan leva Det Goda Livet genom att ta befälet över din ekonomi, våga gå din egen väg och därmed kunna göra verklighet av dina drömmar.

Robin var verksam i podden mellan 2018-2020 och medverkade i totalt 59 avsnitt.

Om vår podd

Idén till vår podd Det Goda Livet föddes redan under 2017. Grundaren Daniel Andre tyckte att poddlandskapet saknade en podd som fokuserade på Det Goda Livet, hur man tar sig ditt, stannar kvar där och vad det innebär att leva Det Goda Livet. Detta blev grunden till det som idag är podden Det Goda Livet. 

Sveriges bästa tips på hur du tar dig ut ur ekorrhjulet!

I podden pratar vi om allt som är en del av Det Goda Livet. Pengar, Investeringar, Ekonomi, Lyx, Resor, Relationer, Karriär och Hälsa.

Vår målsättning är att hjälpa dig att ta dig ut ur ekorrhjulet och bli ekonomiskt oberoende. Så att du istället kan börja leva Det Goda Livet.

Vi ger dig förutsättningarna och kunskapen du behöver för att ta dig ut ur ekorrhjulet och vi är ditt bollplank och partner på din resa ut ur ekorrhjulet. Vår vision är att inspirera dig genom att dela med oss av både vår egna erfarenhet och kunskap men även från världens framgångsrikaste människor.

Prenumerera på podden och recensera den i din poddapp. Du hittar oss på iTunes, Podcaster, Acast, Podbean, Soundcloud m.fl. Och glöm inte att tipsa alla dina vänner, kollegor och familj om Sveriges vassaste podcast!

Spana gärna in våra sociala medier Facebook och Instagram samt anmäl dig också till vårt nyhetsbrev!

Lyssnarfrågor samt påverka innehållet: info@poddendetgodalivet.se eller skriva under hashtaggen #aldrigmerekorrhjulet.

Donationer

Vi driver en podd utan reklam och sponsorer. Vill du vara med och hjälpa oss att skapa Sveriges bästa innehåll för dig som vill ta dig ut ur ekorrhjulet är du varmt välkommen att donera till podden.